Poseban cjelodnevni Montessori program - NOVO OD RUJNA 2021.

Od pedagoške godine 2021./22. u našem vrtiću nudimo Poseban cjelodnevni Montessori program. U središtu Montessori pedagogije je dijete, razvoj njegove neovisnosti i odgovornosti prema sebi i svijetu u kojem živi. Učenju se pristupa prema stupnjevima - od lakšeg prema težem, odnosno od poznatog prema apstraktnom uz pedagoški oblikovan i poticajan prostor kojem se posvećuje posebna pažnja. Montessori pedagogija njeguje univerzalne humane vrijednosti, kulturnu baštinu te suvremene ideje i stvaralaštvo. Dijete s lakoćom usvaja znanja iz praktičnog života, jezika, matematike, umjetnosti, biologije i povijesti na integriran i cjelovit način. Uloga odraslih je promatrati, pratiti i osigurati uvjete i materijale za učenje. "POMOZI MI DA UČINIM SAM" poznata je parola Marije Montessori koja implicira samorazvoj kao najuspješniji oblik učenja djeteta. 
 
Program je verificiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja, a provodit će ga odgojiteljice sa završenom dodatnom edukacijom iz područja Montessori pedagogije.
 
Program će se provoditi u jednoj mješovitoj odgojnoj skupini za djecu od 3 godine starosti do polaska u školu. Cijena programa je 450kn (dodatno na redovnu cijenu vrtića). 

© 2021 Vrtić Trnoružica. Sva prava pridržana.